Els

 ELS met Waico

 

Ons verhaal begint in 1988, toen we via Henk Weggemans in contact kwamen met zijn honden. We woonden toen in Wezep en kenden elkaar door de zwemvereniging waar hij en zijn dochter, Janet, training gaven aan onze kinderen. Toen we dan zover waren dat we een hond wilden hebben, vertelde Henk dat zijn teef, Fatal, op die dag gedekt werd en wellicht zou er een pup voor ons in kunnen zitten. Groot was de vreugde na het telefoontje dat we een teefje mochten hebben. Dat werd dus Istra van de Ossekoele. In Wezep speelde ze met de buurhonden, maar na onze verhuizing naar Erm ging dat wat lastiger, vanwege de ligging van ons huis. We besloten er een tweede hond bij te nemen. En waarom dan niet een zelfgefokte? We hadden al eens gezegd wellicht ooit een nestje te willen fokken en dit was dan de gelegenheid. Onze Istra had al de benodigde kwalificaties gehaald en met de prima begeleiding van Jo en Elly werden bij ons zowaar acht pups geboren. De mooiste bleek uiteindelijk de reu Nero te zijn en die heeft tot aan zijn dood in 2006  bij ons gewoond. Het was een hele fijne hond met een heerlijk karakter.

Een half jaar na de geboorte van Nero deed Phaedra v.d. Ossekoele (Oxcroft Trader x Ridene Beyond Doubt) een pup geboren bij Jo, haar intrede bij ons. Jo wilde later toch nog eens met haar fokken en dat kon dan wel bij ons. Phaedra heeft 3 keer een nestje gehad en uit de combinatie met Foxforest Taste of Whisky (Leo) hebben we Belisama v.d. Ossekoele (Beli) aangehouden. De dekking met Axel v.d. Burkel leverde een nestje met o.a. Gwen v.d. Ossekoele op. Gwen ging wonen bij vrienden en in 2001 werd daar Waldemar Waigon He v.d. Ossekoele geboren uit de combinatie met Orinoco Bounty Bouncer v.d. Ossekoele. Waico woont sindsdien bij ons.

Die eerste nestjes van Phaedra zijn nog op naam van Jo gefokt, maar bij ons leefde de wens om verder te gaan met het fokken van Borders. Toen we de kans kregen ons “in te kopen” bij de kennel van Jo en Elly hebben we dat gedaan. Door de toevoeging ‘HE’ aan de naam van de puppen is gelijk te zien dat een pup door ons gefokt is. De namen van de bij ons geboren Borders zoeken we zorgvuldig op in de boeken over de mythologie van diverse culturen en ontlenen ze daar dan ook aan.

Met Beli hebben we o.a. een nest gefokt met Nicholas Beaumont v.d. Ossekoele, en daaruit hebben we Ulani HE v.d. Ossekoele gehouden. Lani, geboren in 2001, was onze eerste Kampioen (ned en lux). We hebben haar herplaatst omdat ze niet goed overweg kon met haar dochter Hera (Lani x Badgerbeck Boomerang in 2003) en in 2010 is ze helaas veel te jong overleden aan een hersentumor.
Ze heeft wel een heel fijn leven gehad in Dalfsen.

In 2007 werd uit de combinatie van Lani met Axbor Platon het teefje Thaleia HE v.d. Ossekoele  geboren. Leia woont bij onze dochter en heeft ons Guinevere HE v.d. Ossekoele gegeven na haar dekking in 2011 met Magic Man Kuburumba. Met Ginny hopen we weer te kunnen fokken.

Eind 2011 hebben we Hera door Waico laten dekken en dat leverde ons de kleine Holly (Hecate HE v.d. Ossekoele) op.  
Met  Ginny en Holly hopen we in de toekomst onze kennel te kunnen voortzetten.
We hopen nog lang van ons viertal te kunnen genieten.
Oktober 2012.

We schrijven nu maart 2020. Er is in de afgelopen 7 jaar natuurlijk het een en ander gebeurd. In januari 2016 hebben we met pijn in ons hart Waico laten inslapen. En dat gebeurde in oktober 2017 ook met Hera. De ouderdomskwalen waren niet meer te genezen.

Met Ginny hebben we 2 nestjes gehad en helaas bleef ze daarna na dekkingen leeg. Van Holly’s derde nest hebben we Uta (Ukemochi HE v.d. Ossekoele) aangehouden na een dekking met Windrush v.d. Thij. Nadat Leia begin 2019 naar de eeuwige jachtvelden ging, vonden haar baasjes het erg stil in huis, en in november is Holly voortaan bij hun in huis gaan wonen. Natuurlijk hopen we dat Uta ons ook weer mooie, en zeker lieve puppen zal geven.

Op 8 april 2020 heeft Uta een nestje van 1 reu en 4 teven gekregen na een dekking van Ori  (Oriflamme Fiery Lucifer). Een mooi stel puppen waaruit we Zora (Zarpanit HE v.d. Ossekoele) hebben gehouden.

 

Reacties zijn gesloten.