Over de regenboogbrug

Vele Border Terriers hebben deel van mijn leven uitgemaakt. Natuurlijk als kind al bij mijn ouders thuis maar later in mijn gehuwde leven ook. Met dankbaarheid denk ik aan hen terug, ieder met hun eigen karakter en plekje in mijn hart. Hieronder een bloemlezing van deze geweldige honden die ooit deel uit maakten van mijn leven en hun stempel voor altijd gedrukt hebben.


Kalle

Geboren: 30 augustus 1996 als Hjelme Quotable

Hij mag de volgende titels voeren: Ned., Int. Kamp., NVK’06, UV’00, CW’01, Lux., Belg., Zwitsers Kamp., BRW’98, Winner St. Gallen ’98-’99, BW’00

Kalle is geboren in Denemarken bij de familie Hjelme. Op de leeftijd van 4 maanden hebben we hem naar Beesd gehaald en daar heeft hij zijn hele leven met zijn eigen harem geleefd.

Zijn ouders zijn Ch. Dandyhow Sunday Times en Ch. Tallarnas Tiff-Annie.

Kalle op 12-jarige leeftijd

Door toeval is hij in ons leven gekomen. Een Duitse kennis van ons belde met de mededeling dat er in Denemarken nog een puppyreu beschikbaar was en hij wilde die samen met mij wel kopen. Dat samen zag ik niet zitten maar kijken wel. Dus zijn mijn moeder en ik tussen Kerst en Oud&Nieuw 1996 in de auto gestapt en naar Denemarken gereden.

Daar waren nog 2 broertjes van het nest beschikbaar. Ik viel op de één maar al snel bleek de ander beter.

Kalle heeft veel shows gelopen met succes en heeft meerdere nakomelingen.

Helaas moesten we in november 2014 afscheid van hem nemen op ruim 18-jarige leeftijd.


LYSS 

Geboren op 10 mei 1998 als Felicity Lyss v.d. Ossekoele.

Zij was Nederlands Kampioen en Nederlands Veteranenkampioen.

Lyss werd geboren uit de combinatie van Remih v.d. Ossekoele, Lux. Kamp. en Show Some Respect of Mac Oaks Pride. Haar zusje Fuzzy ging naar Dianne van Hoof die met haar startte met fokken. Met Lyss gingen we wat meer showen dan voorheen. Ze vond het leuk om te doen.

In onze roedel was zij het clowntje. Veelal moesten mensen om haar capriolen lachen, zeker als ze enthousiast op haar achterbenen ging staan en haar voorpootjes langs haar koppie legde. In totaal gaf ze ons zonder problemen vier nesten. Uit het laatste nest hebben we Nique aangehouden. 

Toch was ook zij een probleem in onze roedel. Ze kon niet echt met de andere teven samenleven zodat ook zij noodgedwongen haar leventje grotendeels gescheiden van de andere teven heeft doorgebracht.

Van haar moesten we op ruim 13-jarige leeftijd afscheid nemen.


 

Reacties zijn gesloten.