Honden van Elly

Hieronder staan de honden waar ik nog steeds mee samenleef. Omdat ik nauw samenwerk met mijn zus Janet en haar teven op mijn naam staan, worden ook die in de lange rij genoemd. evenals haar reu die niet op mijn naam staat. Echter, voor mij hoort hij natuurlijk bij “mijn” Borderfamilie.

Voor informatie over al deze Borders: scrol naar beneden en lees over mijn hondenfamilie.

LISAH

Geboren als Otterstone Jinni Jenniz op 1 november 2017 bij Lieset van Rossum.

Genetisch SLEM vrij door ouders

Haar moeder is Otterstone Ilou Ilone (Leeloo) en haar vader een in Tsjechië geboren reu, woonachtig in Duitsland bij Gaby Oberegge-Schuhen, Int. Kamp. Austin Avatar Psi Mysteria, Dts-VDH, Dts-KfT, Lux., OKV Kamp., Dts-VDHJK, Dts-KfTJK, LJK, BNLJW’16, BNLW’17.

Lieset wist dat ik Leeloo mooi vind en vroeg of ik nog steeds interesse had want dan zou ze een nestje fokken met haar. Zo gedaan! Ik was bij de bevalling en viel gelijk voor Lisah. Dus zij kwam bij mij de hondenroedel versterken. Lieset hield zelf haar zusje, Cailyn.

Veel showen doe ik niet met haar. Door o.a. het overlijden van mijn man vlak nadat zij haar intrede deed, heeft ze een basis gemist waardoor ze in stresssituaties erg overtrokken reageert waar haar gangwerk onder lijdt. Ze heeft geen hekel aan showen maar reageert simpelweg iets te sterk. Natuurlijk heb ik met haar geshowd en dat heeft ze prima gedaan door hoge kwalificaties te halen.

Inmiddels heeft ze haar eerste nestje met Ori en ze blijkt een prima moedertje. Erg relaxt en toegewijd.


ORI

Geboren als Oriflamme Fiery Lucifer op 17 februari 2015 bij fokker Zbynĕk Kubík in Tsjechië.

Hij is Nederlands Kampioen, Nederlands Jeugdkampioen 2016 en Clubwinnaar 2019.

Genetisch SLEM vrij getest

Zijn ouders zijn Ch. Gueville Hywel Ever Blue (Hywel), een Franse reu en Ch. Glen Mara Half Way To Heaven (Kitty), een Frans gefokte teef.

Toen Zbynĕk mij het aanbod deed om eerste nestkeus te hebben uit het komende nest van Kitty (de teef die ik het CAC gaf op de clubshow in Tsjechië) gaf ik aan dat ik Hywel wel een goede partner vond (de reu die ik BOB gaf op de Franse specialty).

Zbynĕk mailde dat er waarschijnlijk maar 2 pups geboren zouden worden waarop ik antwoordde dat één goede reu genoeg was. En die werd ook geboren: 1 reu en 1 teef. Het zusje, Paris, bleef in Tsjechië en Ori kwam bij mij wonen.

© KYNOWEB – http://www.kynoweb.com/ – Photo by Ernst von Scheven

Ori is maar heel selectief geshowd. Door gezondheidsomstandigheden heb ik hem heel lang niet kunnen showen zelf. Ondanks dat en dankzij veel hulp met voorbrengen behaalde hij zijn titels. Viermaal werd hij beste reu op de Nederlandse speciaalshow waarvan hij eenmaal de teef versloeg en Clubwinnaar werd. Daardoor mocht hij meedoen aan de Nederlandse Tophond van het Jaar show waar hij eindigde bij de laatste 6 beste terriers van het jaar 2019.

Voor mij zijn de titels en zijn fraaie uiterlijk  een extraatje. Maar belangrijker is dat hij mij door een moeilijk jaar heen heeft geloodst. Ori betekent goud en voor mij is hij een gouden hond.


NENA

Geboren op 27 februari 2012 als Otterstone Enny Enya

Genetisch SLEM vrij getest

Nadat Lieset hoorde dat ik met Vedry niet meer kon fokken (d.w.z. de dekkingen gingen super maar ze werd niet drachtig of droeg het niet uit), bood ze aan om met haar teven een nestje te fokken met een reu naar mijn keuze. Zo geschiedde. Er werden 2 nestjes geboren in Culemborg waar ik bij was. Al snel werd duidelijk dat een pup van Kiki voor mij geen optie was en het zou eentje van Jenna worden. Nena’s vader is een door mij gefokte reu Ned. & Int. Kamp. Cosmic Dancer v.d. Ossekoele, NJK’10, JW’10, CW’13, Dts-KfT., Lux., Belg., Dts-VDH, Deens Kamp., LJK’11, DJK KfT’11, DJK, VDH’11, FCI Jahrhundertjgdsgr.’11 van Ad en Wilma Bijnen. Onder hun goede zorgen heeft Cosmo zijn stempel gedrukt in de showwereld.

De officiële naam heb ik zelf kunnen bedenken naar de zangeres Enya en de aliteratie Enna ervoor. Haar roepnaam heeft ze “zelf” gekozen. Op één van de vele puppybezoekjes nam ik haar op de arm en vroeg haar welke naam ze het mooist vond. Haar iedere keer bij een andere naam noemend reageerde ze alleen op Nena. Dat werd haar naam met een kwinkslag naar de naam van haar moeder, Jenna.

Met haar kwam veel actie in huis. Ze is behoorlijk aanwezig maar op een heerlijke manier. Ze heeft ons leven echt verrijkt. Daarbij is ze dus nog steeds familie van mijn eigen teven: achterkleindochter van Nique, kleindochter van Mila en nichtje van Vedry (als halfzusje van Cosmo).

Nena is met pensioen nadat ze met gemak 4 nestjes heeft grootgebracht. Ze is nog steeds ondanks haar pensioengerechtigde leeftijd van 8 jaar actief en inmiddels de baas van de hondenroedel (na mijzelf).


FENNE

Geboren op 10 april 2011 als Fantastic Fanny of San Gregor

Genetisch SLEM vrij getest

Toen mijn zus, Janet, aangaf wel weer iets te voelen voor een Border Terrier erbij (we zijn ooit jaren geleden samen gestart met een nestbroer en -zus) en ik door toeval een teefje kon kopen bij Ad en Wilma Bijnen moest het maar zo zijn.

Samen met Janet zijn we gaan kijken en Janet was verkocht. Fenne ook toen!

Fenne is een dochter van Ned. & Int. Kamp. Cosmic Dancer v.d. Ossekoele, NJK’10, JW’10, Dts., Lux., Belg. VDH Kamp., LJK’11, DJK KfT’11, DJK, VDH’11, FCI Jahrhundertjgdsgr.’11 en Int. Kamp. Aukje of San Gregor, Belg., Dts-Kft, Dts-VDH, VDH-Europajgdsgr.’10, LJK’10.

Ze is niet veel op shows geweest maar als ze er was, haalde ze goede resultaten. Nu geniet ze heerlijk van haar pensioen na een viertal nesten te hebben grootgebracht.

Janet noemt haar steevast “mijn cadeautje”. Fenne is voor driekwart een zus van Nena en de familiegelijkenis is af en toe goed te zien, vooral in hun gedrag.


VEDRY alias V3

Geboren op 7 mei 2007 als Venit Vidit Vicit v.d. Ossekoele.

Zij is Nederlands Kampioen, NJK’08, LJK’08.

Vedry is een dochter van Ned. Kamp. Mosae Borders Aonghus Luke, NJK’07, Belg. Kamp. (Luke) van Jopie van der Aalst en Ned. Kamp. Jalah Jamilah v.d. Ossekoele, CW´10 (Mila). Tijdens de dracht heeft Mila een infectie doorlopen en van deze dracht is Vedry de enige die het in de baarmoeder heeft overleefd. Echter, niet zonder gevolgen bleek later want na de puppy-enting zagen we een soort “strontje” op het oog dat zich zeer snel verspreidde. Het bleek juveniele pyodermie, een auto-immuunreactie van het lichaam op een externe prikkel. Gelukkig herkende de dierenarts dit ziektebeeld en behandelde haar direct goed met prednison in een heel hoge dosering.

Aan dit alles dankt ze haar naam Venit Vidit Vicit. Na een lange strijd met de Raad van Beheer die niet wilde accepteren dat de naam Veni Vidi Vici reglementair wel kon, heb ik gekozen voor dezelfde naam in een andere (Latijnse) vervoeging en het betekent nu: zij kwam, zij zag en zij overwon. Hoe toepasselijk.

Haar roepnaam Vedry wordt eigenlijk geschreven als V3: het was ons 3e V-nest binnen onze kennel, ook nog eens geboren in Beesd en haar naam had 3 V’s dus vandaar.

Natuurlijk ging ze daarna niet meer weg. De band met haar was te sterk geworden door alle zorgen om haar. Ze is er helemaal bovenop gekomen.

Helaas heeft ze maar één nestje mogen hebben. Door mijn principe “uit het eerste nest houd ik niets aan” was mijn jarenlang opgebouwde tevenlijn aan zijn einde gekomen, mede omdat de andere teven inmiddels geen moeder meer mochten worden volgens de regels van de Raad van Beheer en de NBTC.

Mijn vriendin Lieset van Rossum (Otterstone) heeft me uit de brand geholpen.

Inmiddels is ook Vedry met pensioen. Al weer bijna 13 jaar oud.


Mila

Geboren op 18 mei 2004 als Jalah Jamilah v.d. Ossekoele.

Zij mag de titels Nederlands Kampioen en CW’10 voeren.

Mila is in Beesd geboren uit de combinatie Ned. en Int. Kamp. Vehra Vero-Nique v.d. Ossekoele, Lux, Belg. Kamp. (Nique) en Ch. Rhozzum Columbo.

Voor deze reu ben ik naar Wales gegaan, puur op basis van een foto en de stamboom. In het echt was hij nog mooier dan op de foto. Uit deze verbintenis kwamen 6 puppen, 1 reu en 5 teven waarvan er één in Beesd bleef wonen. In Wales viel mijn oog op een nog jonge reu, Milo. Ik vroeg of ik hem kon kopen toen ik hoorde dat hij naar de fokker teruggekomen was maar Marie Sharp wilde hem eerst nog laten lopen. Omdat ik hem niet kon krijgen, noemde ik de pup van keuze Mila. Later dat jaar hoorde ik bij toeval (de e-mail was bij mijn moeder aangekomen i.p.v. bij mij en zij had dat bericht niet gezien) dat ze me hem toch aanbood.

Mila is nu bijna 16 jaar en nog steeds een onderdeel van onze hondenroedel. Maar de dag dat we afscheid moeten nemen komt razendsnel dichterbij.


 

Reacties zijn gesloten.